Annoncer på Facebook i 2019

Der sker meget på Facebook fronten og mange virksomheder oplever, at de ikke kan følge med på algoritmen. Denne styrer nemlig hvem virksomhedens opslag er synlig for. På den måde kan man have tusindevis af følgere, mens dine jævnlige opdateringer kun er synlige for en brøkdel. Det er både frustrerende og kan føles som spildt arbejde.

Heldigvis findes der mere effektive måder at skabe digital synlighed via Facebook. Med ads har du et hav af muligheder for at skræddersy dine annoncer netop til din målgruppe. Vi giver dig her et overblik over hvad der rører sig blandt Facebook Ads og hvordan du får mest ud af dem.

De nye Ad typer du skal lære at kende

Når det kommer til annoncer, er der meget nyt under solen og også en masse på vej her i 2019. De følgende 3 nye annoncetyper spår vi til at blive en stor succes og kan effektivt øge dit salg. 

Ads typer bliver hele tiden opdateret på Facebook og giver dig derfor stor mulighed for at variere i din marketing. Samtidig kan du selv vælge hvor dine Ads skal komme frem og særligt håndplukke, hvem de skal vises til. 

Image
Image

Messenger Ads

I Juli 2018 blev den nye Messenger Ad udgivet. Denne åbnede op for helt nye muligheder for at være i direkte kontakt med kunderne. Annoncetypen kan både bruges til at kommunikere automatisk til kunder, du allerede har kontakt med eller have synlige annoncer i messenger appen, på oversigten over beskeder. Her fanger du kundernes opmærksomhed, mens de allerede er ved at kommunikere med andre. De vil derfor også være særligt tilbøjelige til at læse mere om din annonce. 

Der findes 3 forskellige former for Messenger Ads. Skal du nå et nyt publikum, kan du vælge den almindelige messenger ad, som kommer frem på oversigten over beskeder. Vil du komme med nyheder til kunder, du allerede er i kontakt med, kan du bruge Sponsored messages. Disse sender automatiske beskeder til dine kunder omkring relevante tilbud, produktlanceringer eller invitationer til events. Endelig kan du vælge Click-to-messenger ads.  Her udsender du en annonce i newsfeed, som tager kunden direkte til beskedtråden via knappen ‘send besked’.

Leads Ads

En Leads ad er smart, fordi den gør processen hurtigere for dine kunder. Annoncen er designet til at skrive sig op til et nyhedsbrev, downloade en e-bog, få flere informationer på email eller ansøge. Når der klikkes på annoncen, skal basale oplysninger derfor udfyldes. Takket været Facebooks dataopbevaring, vil størstedelen af oplysningerne være autoudfyldt af systemet. På den måde skal brugeren udfylde så lidt som muligt, før de kan hopper med ombord.

Image
Image

Stories Ads

Denne annoncetype er stadig i beta, og vil snart kunne vælges blandt Facebook Ads. Her kan du få annoncer med i Stories. Denne annoncetype findes allerede på Instagram og har vist sig at være yderst populær og effektiv blandt brugerne. Idet Stories bliver brugt flittigt både på Facebook og Instagram, er mange nemlig tilbøjelige til at checke samtlige af deres venners historie igennem i et flydende flow. På den måde gør det ikke spor, at der kommer en annonce af og til. Idet brugerne i dette øjeblik er åbne overfor nye input, vil de her være tilbøjelige til at klikke på din annonce.